On the road again

We rijden opnieuw in een Nissan X-trail, een hele nieuwe, er staat nog maar 12 km op. Vanaf Adelaide rijden we langs de limestone coast naar het zuiden, waar we het binnenland inrijden en overnachten bij een winery met de toepasselijke naam Chardonnay Lodge. De volgende dag rijden we door naar The Grampians, waar we in de bergen een dag blijven hangen. Het zijn lange ritten, waarbij we dankbaar gebruik maken van de CD met Australische muziek die we hebben gekocht. Op de klanken van Waltzing Matilda rijden we door een steeds wisselend landschap. Waltzing Matilda is een grappig liedje wat veel Australiërs als hun volkslied beschouwen, terwijl het dat niet is. Het gaat over een swagman (rondtrekkende arbeider op zoek naar werk) die slaapt in de billabong (drooggevallen rivier) onder een boom. We zijn zelfs al verschillende malen aangesproken door Australiërs over André Rieu, die dat hier gespeeld heeft en daarmee de mensen in hun hart geraakt heeft. In de Grampians overnachten we in een Bed and Breakfast in de z.g. octogonal room, de bovenste kamer met helemaal rondom ramen, zodat we vanuit ons verhoogde bed een geweldig uitzicht hebben op alle papegaaien die hier rondvliegen.Vanuit de bergen rijden we naar de Zuidkust, waar we overnachten in Port Fairy, een klein havenplaatsje met veel oude huisjes. Morgen komen we op de Great Ocean Road, waar we dan nog drie dagen over kunnen doen. Zaterdag moeten we de auto in Melbourne weer inleveren.

8 gedachten over “On the road again

  1. Japie is acuut verliefd geworden op de roodblauw gevederde kromsnavel. Ik weet niet of dit een papegaai is, zou ook een (grote) soort parkiet kunnen zijn. Wel bijzonder om zulke vogels in het wild rond te zien vliegen!
    Jullie reis begint al aardig te vorderen, geniet er nog maar even goed van!

  2. Prachtig Blog. Heb vanochtend even tijd gehad, en het is volgens mij een unieke reis waar ik zelfs alleen maar van kan dromen.
    Geweldig.
    Hoop snel weer wat te kunnen lezen.

  3. Hoi Kees en Marion, ik heb eindelijk jullie weblog gelezen en meteen van begin tot eind (leest als een spannend boek). Geweldig, prachtige foto’s, ik heb het gevoel onderdeel te zijn van de reis. Geniet samen nog van elk moment (ook van de wat frissere [coolere]) daar. Ben benieuwd naar de rest.
    Lieve groetjes Lia

  4. Wat een prachtige foto’s en verhalen. Jullie zijn echt erg aan het genieten. Dat gaan jullie vast ook de komende dagen nog doen. Groetjes ingrid

  5. He Marion en Kees, ziet er geweldig uit jullie rondreis. Mooie foto´s ook, super.

    Geniet ervan, plezierig wendy

  6. Hé jongens, ben best wel jaloers op zo’n mooie trip. Prachtige foto’s ook, jullie komen vast thuis met een miljoen foto’s of zo. Ik wacht toch nog steeds op die foto van de handstand. . . .

    Groeten, Ruud

Reacties zijn gesloten.