Adelaide en The Christmas Parade

We hebben het koud, want we komen van 37 graden en het is nu 18 graden in Adelaide. ’s Morgens lopen we gelijk tegen de Christmas Parade aan, waar heel de stad voor te zijn lijkt uitgelopen. Het is een soort carnavalsoptocht met praalwagens, maar dan in het teken van Kerst. Als we weer door kunnen lopen gaan we naar Central Market. Hier weerspiegelt zich de multiculturele bevolking van Adelaide. Er is een kleine Chinatown en er zijn veel Aziatische kramen, maar je kunt er ook Turks brood krijgen, Duitse worst, Australisch kangoeroevlees, Zwitserse chocolade en ……..Nederlandse drop, speculaas en hagelslag. Inmiddels is het gaan motregenen, zodat we ’s middags het South Australian Museum induiken, waar ze een grote collectie Aboriginal kunst hebben.

2 gedachten over “Adelaide en The Christmas Parade

  1. Tsjonge jonge, wat hebben julie veel meegemaakt zeg! Terwijl ik hier naar m’n bevroren landerijen zit te kijken, klagen jullie over 19 graden, niks gewend he. Wat een prachtige foto’s zullen jullie hebben! Geniet maar lekker hoor.
    Ik ben nu ruim een week terug uit China, zelfs in Sjanhai hebben ze China-town, wat ik best gek vond. De grootste bezienswaardigheid was ….. ikke. Idereen gaapte me ongegeneerd aan en in de metro en de dierentuin wezen ze gewoon naar me, best genant. China was ook geweldig, veel historie, en enorme harde werkers zijn het gewoon. Stefan zien was natuurlijk het leukst, gelukkig ging in China gisteren de kachel aan, dat is daar gewoon. Warm water hebben ze alleen ’s avonds, maar kakkerlakken heb ik niet gezien, het is een super schoon land. Zijn jullie er al over heen? Dat wordt de koffers ontsmetten thuis…
    Zeg geniet er nog lekker van hoor! Veel liefs Wilma.

  2. Hey Wilma, ja we genieten hier enorm he ! De foto’s kom je maar een keertje bekijken want het zijn er erg veel geworden. Leuk te horen dat jij het ook goed hebt gehad in China, moet ook wel een hele belevenis zijn geweest. Nou Stefan zal zich ook wel vermaken he.
    Ik had hem nog wat willen schrijven op zijn weblog, maar we hebben hier maar beperkt internet en vaak is
    het duur. We hebben nog 1,5 week te gaan. Groetjes uit Port Fairy (bij Melbourne) Kees & Marion

Reacties zijn gesloten.